Merhaba,
Öncelikle tebrik eder başarılar dilerim.
Civil 3D uçsuz bucaksız bir dünya, ben 16 yıldır kullanıyorum, belki de %25 kapasite ile kullanıyorumdur.
Yani hepsini öğrenmek imkansız ve gereksizde zaten.
Kullanacağınız modüller, çalışacağınız sektöre göre değişir.
Ben inşaat sektöründeyim, daha çok deniz yapıları, en çok hacim hesabı ve kesit almakta kullanıyorum.
Kendi kendime öğrendim, yapamadığımı internet üzerinden araştırdım.
Bunun için önüme bir problem koydum ve çözmeye çalıştım. Zamanla pratik hale geldim diyebilirim.
Mesela, hayali bir ham arazi oluşturun, bir nokta dosyası oluşturarak bundan yüzey oluşturun ve bu yüzey üzerinde kazı ve dolgu yapmaya çalışın. Bunlar için Surface, Feature Line ve Grading menülerinden faydalanacaksınız.
Oluşturduğunuz yüzeylerin üzerinden Alignment menüsü ile aks oluşturup, Profile menüsü ile boykesit, Sample Lines komutuyla enkesitler oluşturabilirsiniz.
Analyze sekmesinden oluşan yüzeyler arasındaki hacimleri raporlayabilirsiniz.
Yol projesinde çalışacaksanız Corridor kısmını öğrenmeniz lazım.
Bol bol pratik ile kendinizi geliştirirsiniz. Sürekli ilgilenmek lazım, yabancı dil gibidir, kullanmayınca unutulmaya başlar.
Takıldığınız spesifik konuları buradan konusuna uygun başlık altında sorabilirsiniz.
Başarılar, kolay gelsin.