Gönderen Konu: Kazı Hacimleri  (Okunma sayısı 5091 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sword

  • Yeni Katılımcı
  • *
  • İleti: 4
  • Civil Gücü: +0/-0
Kazı Hacimleri
« : 26 Haziran 2009, 19:55:56 »
Arkadaşlar merhaba,

Ekteki dosyada şev üstü koordinatları belli, 5:1 (yatay:düşey) eğimli, -14,50 kotuna kazı yapmaya çalışıyorum, ancak elde ettiğim kazı hacmi olması gerekenin çok altında (600.000m^3 ün üzerinde olması gerekirken 3'te 1'i kadar).
Ayrıca taban kotu sabit olduğundan şev dipleri dümdüz olmaması gibi bir problemim var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2009, 02:08:52 Gönderen: Erdem E. Özlü »

Çevrimdışı PAŞA

  • Super Moderator
  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 125
  • Civil Gücü: +17/-0
Ynt: Kazı Hacimleri
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2009, 10:09:06 »
Arkadaşlar merhaba,

Ekteki dosyada şev üstü koordinatları belli, 5:1 (yatay:düşey) eğimli, -14,50 kotuna kazı yapmaya çalışıyorum, ancak elde ettiğim kazı hacmi olması gerekenin çok altında (600.000m^3 ün üzerinde olması gerekirken 3'te 1'i kadar).
Ayrıca taban kotu sabit olduğundan şev dipleri dümdüz olmaması gibi bir problemim var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Senin bulmuş olduğun değer sadece şevlerdeki kazı miktarıdır.Çünkü intofill yapmamışsın. Gönderdiğim dosyada çözüm var. Sadece şevler 195000 m3 çıkıyor. Tamamı ise 595 000 m3.
Yaşasın Civil gücü.

Çevrimdışı PAŞA

  • Super Moderator
  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 125
  • Civil Gücü: +17/-0
Ynt: Kazı Hacimleri
« Yanıtla #2 : 27 Haziran 2009, 11:05:15 »
Dosya 1 Mb ı geçtiği için resmini gönderiyorum..

Çevrimdışı PAŞA

  • Super Moderator
  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 125
  • Civil Gücü: +17/-0
Ynt: Kazı Hacimleri
« Yanıtla #3 : 27 Haziran 2009, 21:14:01 »
Düzeltme ;  benim vermiş olduğum değer -14.00 kotuna kadar olan.Sonradan fark ettim. -14.50 ye kadar ki kazıda rakam biraz daha artacaktır.

Çevrimdışı PAŞA

  • Super Moderator
  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 125
  • Civil Gücü: +17/-0
Ynt: Kazı Hacimleri
« Yanıtla #4 : 28 Haziran 2009, 20:31:42 »
629 500 m3. Ekte resimler var. Bulamadıysan Grading Creation Tools u iyice incele sana ödev. Draw Fature Line ile Grading nesnelerini oluşturduysan infill e gerek var eğer  Create feture line from objects i kullanırsan gerek yok.

Çevrimdışı PAŞA

  • Super Moderator
  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 125
  • Civil Gücü: +17/-0
Ynt: Kazı Hacimleri
« Yanıtla #5 : 28 Haziran 2009, 20:37:47 »
Bu da karşıdan bakış.

Çevrimdışı sword

  • Yeni Katılımcı
  • *
  • İleti: 4
  • Civil Gücü: +0/-0
Ynt: Kazı Hacimleri
« Yanıtla #6 : 29 Haziran 2009, 12:47:37 »
Tekrardan saolun, maalesef kübajı bulamadım, "grade to elevation" alt menüsünden özellikleri giriyorum, maalesef istediğim sonuç çıkmıyo, infill yapmakta zorlanıyorum, "feature line" ı tek bir polyline ile oluşturuyorum, ayrıca şev dipleri sizinki gibi doğrusal olmuyo, şev gösterimi konusunda da sıkıntı yaşıyorum, tekrar ilgilenirseniz sevinirim...

Saygılarımla...

Çevrimdışı PAŞA

  • Super Moderator
  • Tam Üye
  • ***
  • İleti: 125
  • Civil Gücü: +17/-0
Ynt: Kazı Hacimleri
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2009, 13:37:42 »
Grading konusunda bilgi eksiğiniz var sanırım. Murat Bey in hazırlamış olduğu video yu izlerseniz size oldukça yararlı olacaktır. Birebir uyguladığınızda rahatlıkla yapabildiğinizi göreceksiniz.

Çevrimdışı hiryu

  • Yeni Katılımcı
  • *
  • İleti: 5
  • Civil Gücü: +0/-0
Ynt: Kazı Hacimleri
« Yanıtla #8 : 29 Temmuz 2009, 10:40:47 »
Murat bey in hazirladigi video çok güzel evet, özellikle Emel Sayın bölümü müthiş. :)

Çevrimdışı magic1971

  • Yeni Katılımcı
  • *
  • İleti: 6
  • Civil Gücü: +0/-0
Ynt: Kazı Hacimleri
« Yanıtla #9 : 04 Ocak 2010, 11:04:21 »
Türkmenistanda çalışıyorum. Burda 2 yüzey arasında kübaj hesabı şöyle yapılıyor : Her iki yüzey karelajlara bölünüyor. Sonra her karelajın köşelerine siyah kot kırmızı kot ve kot farkları yazılıyor. Ve her karelajın ortasına yarma - dolgu miktraları yazılıyor. En sonunda çizimin altında oluşan düşey sütunların toplamları alınıyor.  Bu yöntemle civil 3d ile kübaj hesabı yapabiliyormuyuz. bana yardımcı olursdanız sevinirim.

AutoCAD Civil 3D

Ynt: Kazı Hacimleri
« Yanıtla #9 : 04 Ocak 2010, 11:04:21 »